Tannbro

Tannbro

En bro er en tannrestaurering som kan brukes til å erstatte én eller flere tenner, der tannlegen sliper og former nabotennene som skal fungere som feste for tannbroen.

Når trenger jeg en tannbro?

Hvis du mangler en eller flere tenner, kan det være lurt å få en tannbro til å erstatte de manglende tennene, så langt nabotennene er sunne. Brobehandlingen er med på å stabilisere tannsettet mot at tennene flytter seg og forhindrer at bittet svekkes. Manglende tenner vil ha innflytelse på:

  • Ditt smil og utseende
  • Ditt bitt – nabotenner vil forsøke å utfylle det hullet som oppstår etter uttrekkingen og dermed endre din bitefunksjon; den måten de øvre og nedre tenner biter sammen
  • Din tale
  • Formen på ditt ansikt
  • Risikoen for tannkjøttsykdommer og hull i tennene (karies) som følge av matvarer som vil sette seg fast og samler seg i hullet øker

Bestill time hos Sunn Tannhelseklinikk

Ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98, book time på nett eller fyll ut vårt kontaktskjema.  

Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan tilpasset til deg. Der det finnes ulike løsninger vil vi informere  om disse og du kan også få et kostnadsoverslag på hva de behandlingene vil koste. Se oversikt over priser.