Illustrasjon for fjerning av visdomstenner

Fjerning av visdomstenner 

De fleste får visdomstenner, og de som ikke har plass eller får vondt i dem må fjerne dem. Fjerning av visdomstenner er et vanlig tanntrekking eller kirurgisk inngrep i kjevebenet. Mange pasienter vil oppleve å få ubehagelige symptomer i form av smerter, hevelse og vanskeligheter med å spise etter operasjonen. Disse symptomene varer fra 24 til 72 timer.

Når skal visdomstennene fjernes? 

En visdomstann blir kun fjernet i tilfelle av at den gjør skade. Hvis du opplever et vedvarende problem med en visdomstann, er den beste behandling oftest å fjerne visdomstannen. Et supplerende røntgenbilde kan vise hvordan dine visdomstenner er plassert i kjeven. Ut fra bildet kan tannlegen vurdere om det er nødvendig å fjerne en eller flere av visdomstennene.

Hva er symbolene for visdomstannfrembrudd? 

Det kan forekomme mild sårhet i området når tannen bryter gjennom slimhinnen/tannkjøttet i munnen. Ytterligere kan det oppstå midlertidig betennelse i tannkjøttet rundt en delvis frembrutt visdomstann. Det skyldes at bakterier opphoper seg i tannkjøttslommen og det kan gi følgende symptomer:

  • Sårhet
  • Rødhet
  • Hevelse
  • Problemer med å åpne munnen optimalt
  • Vanskeligheter med å svelge
  • Dårlig smak i munnen
  • Øm hevelse under kjeven

 

Betennelsen i tannkjøttet rundt en visdomstann kan behandles, men det kan være nødvendig å fjerne visdomstannen hvis betennelsen er gjentakende. Hvis du opplever ovennevnte symptomer bør du kontakte din tannlege og få undersøkt tennene nærmere.

Bestill time hos Sunn Tannhelseklinikk

Ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98book time på nett eller fyll ut vårt kontaktskjema.  

Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan tilpasset til deg. Der det finnes ulike løsninger vil vi informere  om disse og du kan også få et kostnadsoverslag på hva de behandlingene vil koste. Se oversikt over priser.