Dame med tannverk

Frykter du tannlegen? Du er ikke alene.

Vi vet at det er mange som føler akkurat det samme som deg. Hver eneste dag møter vi på pasienter med tannlegeskrekk – Vår erfaring er å ivareta og hjelpe deg som pasient til å føle deg trygg. Her skal du få lov til å bestemme over din egen behandling. 

Hva er tannlegeskrekk? 

Tannlegeskrekk er et kjent problem, og for de fleste henger dette igjen etter barndomstiden med “skoletannleger”. Oftest utspiller det seg en angstreaksjon knyttet til å dra til tannlegen. Odontofobi kommer i ulike former og alvorlighetsgrader. For noen innebærer dette å unngå tannlegebehandlinger fullstendig. 

Ikke fortvil. Vi er her for å hjelpe. 

Hos Sunn Tannhelseklinikk ønsker vi å bruke ekstra god tid på deg som sliter med akkurat dette. Det aller viktigste for oss er at du føler deg velkommen og trygg hos oss. Vit at du ikke er alene om dette. 

Slik behandler vi tannlegeskrekk

Det første steget er alltid vanskelig. Vi i Sunn Tannhelseklinikk har som mål å behandle din tannlegeskrekk trinnvis. I den første fasen ønsker vi å ha en samtale med deg. Du blir møtt opp med en av våre tannpleiere, i tett oppfølging med tannlegen. Her skal vi kartlegge hva som gjør det vanskelig for deg å gjennomføre behandlingen, og sammen legger vi opp en plan som du er komfortabel med. 

Under konsultasjonstimen får du i tillegg bli kjent med de ulike instrumentene og verktøyene vi bruker. Du blir også kjent med omgivelsene og personalet. Det er viktig for oss at du blir kjent med den tannlegen eller tannpleieren du skal bli behandlet av. Her kan du også vurdere hvordan kjemien funker mellom deg og tannlegen/tannpleieren. 

Du skal også vite at behandlingen som utføres på deg er helt smertefri. Under hele prosessen skal du føle at det er du som har kontroll over behandlingen. Du kan alltid avbryte den akkurat når du vil. Her skal du føle deg trygg og ivaretatt. 

Sunn Tannhelseklinikk bryr oss om deg. Ta kontakt med oss på mail eller på tlf. 63 81 88 98, og book en konsultasjonstime. Du vil få informasjon rundt eventuell behandling eller stille andre spørsmål du måtte ha. 

Les om forskjellen mellom tannpleier og tannlege.