Tannprotese

Tannkrone

Krone, eller tannkrone, er et ord som brukes om en kunstig konstruert tann. Tannkroner er som regel laget av porselen og er alltid tilpasset bittet til pasienten. Denne ser ut som en vanlig tann, og festes som en slags kapsel til resten av tannen som er ødelagt.

Hvordan fungerer det?

En krone består ofte av rent keram(porselen), zirkon eller av en edelmetallkjerne dekket med porselen. Kroner til fortenner består stort sett kun av porselen, og fargen tilpasses den opprinnelig fargen på pasientens tenner.

Først blir tannen slipt til for å gjøre plass til kronen. Deretter vil det bli tatt avstøpning av tennene som tanntekniker bruker til å fremstille kronen. Til slutt sementeres kronen fast hos tannlegen. Tanken bak en limt keramisk krone er å forsøke å etterligne naturens egen konstruksjon. En frisk, ubehandlet tann, omgis av et hardt lag emalje. 

Bestill time hos Sunn Tannhelseklinikk

Ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98, book time på nett eller fyll ut vårt kontaktskjema.  

Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan tilpasset til deg. Der det finnes ulike løsninger vil vi informere  om disse og du kan også få et kostnadsoverslag på hva de behandlingene vil koste. Se oversikt over priser.