Tannprotese

Tannproteser

Tannproteser brukes som erstatning for manglende eller dårlige tenner, og er en avtakbar løsning som også kan kalles for et gebiss. En protese er designet til å ligne og fungere som dine egne, naturlige tenner og det omkringliggende vev. Dagens tannproteser kan se veldig realistiske og naturlige ut, samtidig med at de føles komfortable.

Manglende tenner påvirker utseende, bitt og tyggeevne

Tap av tenner kan skyldes forskjellige årsaker som periodontitt og karies. At du mangler en eller flere tenner, kan ha en negativ virkning på din selvtillit da dette endrer utseende, bitt og evne til å tygge maten. Tennene gir struktur og støtte til kinnene, og derfor kan en manglende tann resultere i slappe og innfallende kinn, som igjen får deg til å se eldre ut. Det er derfor viktig at dine manglende tenner erstattes så snart som mulig.

Er jeg egnet for en tannprotese?

Under den første konsultasjonen vil tannlegen vurdere dine behov og foreta en grundig undersøkelse for din egnethet for proteser. I de tilfeller hvor dine gummer er veldig flate, kan det være nødvendig å forbehandle både de eksisterende tenner og evt. gummer før man kan begynne en behandling.

Hver enkelt protese tilpasses den enkelte pasient

Behandlinger starter med avstøpning hos tannlegen. Deretter lager en tanntekniker protesen som tannlegen justerer til den sitter slik den skal. Er det en eller flere tenner som mangler, brukes det en delprotese, så lenge de gjenværende tennene er stabile og kan brukes til støtte for delprotesen. Mangler alle tennene, eller alle tennene må erstattes, brukes det en helprotese.

Bestill time hos Sunn Tannhelseklinikk

Ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98book time på nett eller fyll ut vårt kontaktskjema.  

Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan tilpasset til deg. Der det finnes ulike løsninger vil vi informere  om disse og du kan også få et kostnadsoverslag på hva de behandlingene vil koste. Se oversikt over priser.