Invisalign

Invisalign – usynlig tannregulering

Smil til verden, så smiler verden til deg

Rette tenner med Invisalign-behandling gir deg mulighet til å få riktig posisjon for bedre tyggefunksjon. Samtidig blir det lettere å børste tennene og ha en god munnhygiene der det ikke er lett å bruke tanntråd. Og selvfølgelig også det smilet du har drømt om! 

Foreløpig er det kun noen få tannleger hos Sunn Tannhelseklinikk som tilbyr Invisalign. Dette er en type usynlig tannregulering hvor du har på deg gjennomsiktige skinner som hjelper med å bevege tennene i riktig retning.

Hvordan funker det?

Tannlegen vil ta et avtrykk og scanne tennene dine. Skinnene vil føles litt for små for tennene du har i dag, men på den måten vil de sakte dytte tennene på plass. Når tennene passer godt i skinnene vil du bytte til nye skinner som også er litt for små. Slik holder man på til tennene står sånn som man ønsker at de skal stå. 

Når man har kommet til slutten av prosessen og tennene står på plass vil man også forsikre at tennene ikke flytter seg tilbake. Ved hjelp av en retainer; enten en metalltråd som limes på baksiden av tennene, eller med skinner som ligner litt på det du har hatt tidligere, som brukes mindre og mindre, og til slutt kun noen netter i uken.

Smilet du alltid ha ønsket deg

Som voksen blir det mer populært med rett tannstilling. De fleste ønsker ikke å gå med tradisjonell tannregulering med streng i denne fasen av livet. Invisalign er den mest utbredte og beste dokumenterte metoden for å gjøre akkurat dette. Vår tannklinikk benytter de aller mest anerkjente og utprøvde tannskinne på markedet. De usynlige tannreguleringene er spesialtilpasset for deg og dine tenner. Den vil være støpt for å passe nøyaktig inn i munnen. Det er ingen aldersgrense, men tannsett med broer og implantater gir visse begrensninger.

Kan usynlig regulering virke for deg?

Noen av tannstillingsproblemene som kan behandles med usynlig tannregulering er trangstilte tenner som forekommer når det er for liten plass i kjeven, til at alle tennene får naturlig plass. Enkelte kan ha for stort mellomrom mellom tennene, noe som forekommer når det er ekstra plass i kjeven. Kryssbitt forekommer når over- og underkjeven er feiljustert med hverandre. Dypt bitt forekommer hos enkelte pasienter når overtennene ligger vesentlig utenfor undertennene. Underbitt forekommer når undertennene stikker lenger frem enn overtennene.

Dermed er usynlig tannregulering løsningen på mange tannstillingsproblemer:

  • Trangstilte tenner
  • For stort mellomrom mellom tennene
  • Kryssbitt
  • Dypt bitt
  • Underbitt
 
Det behøver ikke være omfattende å få rette tenner. Mange av våre nye pasienter har lenge gått rundt og tenke på de skjeve tennene, spesielt fortennene, uten å vite at det enkelt kan korrigeres på kort tid. Gjerne ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98 eller fyll ut vårt kontaktskjema.

Hva koster en Invisalign-behandling?

Hva en behandling med Invisalign koster er avhengig av hvor mange skinner du har behov for for å oppnå ønsket resultat.

Pris på tannregulering kan variere mellom 40 000 – 80 000 kr, avhengig av hvor komplisert behandlingen er. Dette tilpasses hver enkel pasient på bakgrunn av behandlingstid og antall besøk.

Det kan være lurt å snakke med en tannlege om dette da denne behandlingen er avansert. Vår tannlege, Shirley, vil undersøke tennene og fortelle hvordan behandlingen vil foregå. En god dialog med tannlegen sikrer også en god behandling. Under konsultasjonstimen vil du også få et kostnadsoverslag.   

Saker å tenke på før din Invisalign-konsultasjon

  • Hvorfor og hva – vær tydelig med eksakt hva det er du ønsker å forbedre, det kan finnes andre metoder som egner seg bedre for å oppnå de resultater du ønsker.
  • Motivasjon – avtakbar tannregulering krever at du faktisk bruker skinnene 20-22 timer per dag for å se resultat.
  • Tålmodighet – i starten er det noe uvant og det kan ta noen dager før man blir vant til å f.eks. snakke med skinnene.
  • Oppfølging – tannregulering trenger tett oppfølging.
  • Langsiktighet – for at resultatet skal holde må du ha noen form for retensjon etter behandlingen, din tannlege informerer deg mer om forskjellige alternativer.

Bestill time hos Sunn Tannhelseklinikk

Ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98book time på nett eller fyll ut vårt kontaktskjema.  

Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan tilpasset til deg. Der det finnes ulike løsninger vil vi informere  om disse og du kan også få et kostnadsoverslag på hva de behandlingene vil koste. Se oversikt over priser.