yusuf-belek-gHdVUGAJYGo-unsplash

Årlig tannhelsesjekk 

Vi anbefaler at du tar en rutinekontroll hos tannlege eller tannpleier minst en gang hvert år.

I en tannhelsesjekk får man undersøkt slimhinner, tenner og tannkjøtt. Her kan tannlegen eller tannpleieren diagnostisere karies “hull” i tennene ved hjelp av røntgenbilder. For noen med spesielle utfordringer, særlig med pasienter som har periodontitt “tannkjøttbetennelse” eller som lett får mye tannstein, kan det være lurt med en tannlegetime flere ganger i året. Noen pasienter får lett nye hull i tennene fordi de produserer for lite spytt, og derfor har man munntørre. Andre kan ha fysiske utfordringer som gjør vanlig tannstell vanskelig.

Tannhelsesjekk er en god investering i egen tannhelse

Den årlige undersøkelsen forebygger din tannhelse, og tannlegen eller tannpleieren kan hjelpe deg med å gi gode tips og råd for hvordan du opprettholder en god munnhygiene. I tillegg kan den gi deg oversikt og gi deg sikkerhet for at det ikke skal utvikle seg tannkaries som ikke blir oppdaget før skaden er så stor at tannen må rotfylles og rehabiliteres med en tannkrone. Den avdekker begynnelsen på sykdom i tannkjøttet og forandringer i munnslimhinnene som kan være et symptom på sykdom. 

Å gå regelmessig til tannlege er en god investering for din tannhelse. Begynnende tannkaries kan repareres til en mye lavere kostnad enn skader som har fått utvikle seg lenge. Har du ikke fått beskjed om en årlig tannhelsesjekk enda?
 

Bestill time hos Sunn Tannhelseklinikk

Ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98, book time på nett eller fyll ut vårt kontaktskjema.  
 

Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan tilpasset til deg. Der det finnes ulike løsninger vil vi informere om disse, og du kan også få et kostnadsoverslag på hva de behandlingene vil koste. Se oversikt over priser. 

Er det din første tannlegetime? Sjekk ut vårt faste tilbud til nye pasienter.