Tannlegeintrumenter

Bittskinne

Det hender at vi biter tenner sammen eller gnisser tennene mot hverandre. Dette kan ofte være i forbindelse med stress og forekommer ubevisst og om natten.

Tegn på behov for bittskinne

Om en sliter med stive og ømme kjeveledd eller hodepine kan bittskinne være løsningen. Å tygge er et kompleks samarbeid mellom tenner, munnen, kjever, kjeveledd og muskler. Forstyrrelser i tyggefunksjonen kan føre til hodepine, muskelømhet, smerter i kjeveledd eller ansikt og skader på tennene. Et samlebegrep for disse tilstandene og diagnosene er kjeveleddslidelser. 

Bittskinnen dekker biteoverflaten på alle overkjevetennene. I tillegg vil den hjelpe med å avlaste muskler og kjever, beskytte tennene og hjelpe med å forandre vaner. 

Ved behov for bittskinne tar man avstøpning av tennene som sendes til tanntekniker som lager skinne innen ca. en uke. HELFO refunderer deler av beløpet på hard bittskinne.

Bestill time hos Sunn Tannhelseklinikk

Ta kontakt med oss pr. telefon 63 81 88 98book time på nett eller fyll ut vårt kontaktskjema.  

Om du har behov for tannbehandling vil vi legge opp en behandlingsplan tilpasset til deg. Der det finnes ulike løsninger vil vi informere  om disse og du kan også få et kostnadsoverslag på hva de behandlingene vil koste. Se oversikt over priser.